Sunday, October 2, 2011

Baby Aku

Assalammualaikum, eh tetibe jadi sopan plak....ala2 Lelaki Melayu Terakhir ;P haha, oh ye ketahuilah di saat ini syazwan tahir tengah boring....on9 FB,Twitter dan Belog pun still boring eventhough sambil dengar lagu pakai headphone yg gedabak nie =,=" tapi apakan daya......jejari nie gatal jugak p tekan new post kat belog **sigh** baiklah jejari ku, aku mengaku kalah dengan mu, meh tulis entri baru -,-.  kali nie aku nak bercerita pasal baby aku, ye ! i have my baby....kenape? ingat korang je ke yg bleh ader baby? eleh....aku pun ade la **flip collar** :P baby aku dua orang tau..comel lagi, bak kata orang cina " Hen Ke Ai" ;).



Baby Aku

Nur Adriana Batrisyia

ha..camne? comel tak? comel kan? ;), nama baby nie seperti yg tertera diatas...ok ekceli nie anak sepupu aku...tapi kadang2 aku tolong babysit baby nie gak :P so baby aku jugak lah kan? (hehehe impian nak jadi Hot Papa la katakan... :P) lahir pada tanggal 09/09/2009, pergghh!!! cantikkan tarikh lahir dier? nama timangan aka nama manje is tica,tisyia,batrisyia. tapi aku suke  panggil sandha2x dulu...kenapa sandha2x? sebab tisyia nie dilahir kan dekat hospital seberang jaya penang.....pelakon faveret aku Fasha Sandha dulu stay kt seberang jaya...sebab tu aku panggil sandha2x...tehee :P. dier nie dah besar dah.....nie pic time baby dulu, aku suke snap pic tisyia nie sebab dier fotogenik pastu cam suke posing depan camera walaupun still baby tau (wah..bakal top model la nanti hang tica bila dah besaq ;P)


Nie Pic latest tisyia ye Uollss !!! duta 1 malaysia....hahahaha, dah besar still comel dan cantik ;)
umo kalau tak silap 2 tahun...hmm, kalau tak silap lah.












Ahmad Adrian Firas

Nie plak adik lelaki kepada tisyia, nama seperti yg tertera kat atas. tarikh lahir aku taktau...sebab time adrian lahir aku dah kat KL...ye la, aku kan study kat sini. time tisyia beranak aku ade la kt penang lagi sebab masa tu aku baru form 5. nama timangan aka nama manje is Firas dan Adian...tapi aku prefer panggil adian..sebab adian tu akak dier yg panggil..biase la pelat lagi ;) nama adian tu is kinda cute actually :D. time baru umo dier beberapa hari dan beberapa minggu wa cakap lu, nampak kecik je.....nak pegang pun takut, sekarang debab+ comel ! macam pic kat atas tu...demokk kalau hangpa nak tau...sebab tu aku suka dukung pastu cium2 pipi dier yg montel tu ;). time akak dier besar nie pun aku slalu cium2 pipi montel akak dier..ala tisyia tu la :).


Pssttt....baju yg adian pakai dalam pic nie dulu baju kepunyaan akak dier tisyia tu..hihi, comel tak? time nie aku kacau dier dalam buaian..sebab tu yg muker cam nak nangis tu...alolololo....chomel nye ;). Adian nie time dier tido pun aku bantai p kiss2 pipi dier...best woo, dah la montel dan aku suka bau baby :) ala Adian nie kalau aku cium pipi tengah tido pun dier tak sedar....sedap je dier lena tau.


oh ye sebelum aku mengundur diri ade sedikit selingan :-

for your information, benih wanita atau ovum hanya membawa kromosom X sahaja sepanjang wanita boleh menghasilkan ovum. Manakala Benih lelaki which is Sperm, membawa dua kromosom iaitu X dan Y

Kalau kromosom X+ Y maka akan dapat lah anak lelaki
kalau kromosom X+ X maka akan dapatlah anak perempuan

contoh:- X + X= Female (perempuan)

               X+ Y = Male (lelaki)

so kesimpulannya, orang perempuan tak bleh nak disalahkan kalau anak yg dilahirkan bukan anak perempuan atau lelaki, sebab perempuan hanya membawa kromosom X SAHAJA ! so sex determination untuk mendapat anak gegirl or boboy ( boy) ditentukan oleh lelaki sebab lelaki membawa kromosom X dan Y dalam benih mereka. kalau sperm bawak kromosom x time tengah buat anak masa tu maka dapatlah nanti anak perempuan, then kalau sperm bawak kromosom Y time tengah buat anak, maka nanti dapat lah anak lelaki. Kesianlah kat orang perempuan, dah mengandung, beranak, lepas tu disalahkan lagi semata-mata sebab kau tak 

nak baca fakta sains yg basic time sekolah. Itulah suruh baca fakta sains taknak, asek baca Metro.











Okbai (pap pap pap, bunyi tapak kaki berlalu pergi)

6 comments:

IMANSHAH said...

dah boleh dah ni kawen

syazwan tahir said...

abg Imanshah: haha...insyaallah.. :) sape yg x nk kawin kan. ;)

anis farhani said...

comel nyee tisyia :)

syazwan tahir said...

Anis: memang comel ;)

Pojiepooh Abdullah said...

hahaha bernas fakta itu
btw nanti nak anak hope comel cam syazwan tahir ok tak?
btw comel budak2 tuh

syazwan tahir said...

abg Pojie: nak anak comel cam sy?eh boleh2x...ameen :). comel kan? tu lah buah hati sy... ;)