Friday, December 9, 2011

Perkara Yang Aku Nak Capai Sebelum Kahwin

Siapa yg takmau kahwin kan? setiap orang mesti ade impian nak berkahwin nak berkeluarga. tapi orang lelaki sebelum kahwin banyak benda yg dia kena siapkan...ingat senang ke? sebab orang lelaki yg akan tanggung anak bini nanti. 






Perkara Yg Aku Nak Capai Sebelum Kahwin


  • Nak grad dan menggenggam segulung ijazah, fuh today pelajaran sangat penting....kerja sekarang takat sijil spm je tak cukup.
  • Ada karier yg bagus....senang cakap nak keja yg bagus2 la. kan bakal2 mak mentua akan tanya dulu si anak teruna keja apa...ye la supaya masa depan anak perempuan diorang terjamin.
  • Nak berbakti kepada parents dulu, ececeh... anak yg baik tak saya nih.? :p nak bagi parents merasa dulu duit dari saya. :)
  • Nak kumpul asset, yg penting kena ada kereta yg best2 macam BMW ke, Mercedes ke, Camry ke ( wah..nak keta yg hebat2 ja ko ye syazwan ;P) tapi kalau nak beli kereta yg hebat2 mesti la kena ada budget yg masyukk dulu kan? i mean mesti kira budget first dulu la kan kalau nak beli kereta yg hebat2x? =__=" pastu nak ada rumah sendiri. aset sangat penting sekarang, especially rumah...it is a good investment actually sebab rumah harga tak turun.
  • Nak mantapkan ilmu agama dalam diri, dalam islam lelaki yg akan menjadi imam dalam keluarga, supaya aku boleh membimbing anak dan isteri aku nanti. insyaallah...  :)
  • Nak belajar masak makanan yg best2x, mesti korang pelik kan? =__=" bukan apa kalau nanti bini kena p kursus ke..outstation kat luar ke...kalau anak2x  aku  yg jaga...boleh la aku masak untuk anak2 aku, dapat jugak anak2 aku merasa air tangan aku sendiri **sambil angkat kening deras :P**
  • After dapat kerja yg bagus nak daftar gym,nak body yg fit dan hot,jeles tengok sepupu aku yg dah berjinak2 dengan gym..body pun dah makin lawa.=___=" **eleh syazwan, kata je la yg ko memang nak jadi Hot Papa kan? #EH :P**
  • Harus pastikan yg akaun dalam bank ada duit yg at least RM20K. ye la nak tanggung keluarga dan mulakan hidup berkeluarga nanti after kahwin. ;)





Dah3x...takmau tulis banyak2 sebab nanti yg banyak2 tu tipu ja...nanti tak tercapai pulak, so apa yg kamu semua nak capai sebelum kahwin? :)










7 comments:

Cik Gallus Gallus said...

make sure your dream come ture

Dhiya Fariza said...

all the best in achieving all of those :)

nurmujahidah said...

wah,, untung jadi bini dye.,., haha

syazwan tahir said...

Cik gallus: thanks....ameen :)

Dhiya: macih2.... :) hihi

nurmujahidah: sgt untung tau..hehe, gurau je. :) insyaallah...nk try jadi husband yg baik. :)

KizZ said...

Ewah banyak tuh..semoga berjaya capai kesemuanya eah...

syazwan tahir said...

Kizz: macih2... :)

stiletto ungu said...

wah....sukerlaaa laki ada niat nak belajar masak....semoga semua hajat awak tercapai....