Sunday, August 28, 2011

Saya Sayang Sweater Saya!

Seperti tajuk entri ini, ye saya nak cakap yg saya sayang giler kt sweater saya!...sebab sweater saya dah banyak berjasa kat saya selama nie. :P. tipulah kalau korang kata sweater korang takde jasa kat korang..betol tak?. selain menjadi pelengkap gaya korang or untuk suasana santai mesti sweater korang ader kegunaan lain. oh ye sweater di atas bukan sweater saya, tu cuma gambar hiasan..tehee. :D

Saya Sayang Sweater Saya Sebab;-

-Sweater saya tolong badan saya sentiasa warm biler dalam bas ekspress yg berhawa dingin bila dalam perjalanan nak balik KG.

-Sweater saya  menjadi pelengkap gaya saya, biler saya nak pakai yg kasual biler keluar. ;)

-Sweater saya mengelakkan badan saya jadi sejuk biler keluar dalam cuaca yg lepas hujah, mendung atau pada waktu malam.( time tu kan weather jadi sejuk)

-Biler saya pakai sweater saya rasa seperti ader yg peluk saya....hihi :P( sebab rasa warm and nice)

-Senang saya nak menyamar biler keluar....sebab ader hoody. (nie kes kalau keluar and takut terserempak dengan orang yg dikenali hahah).

-sweater melindungi tangan saya yg terdedah dari terkena sinaran UV yg berbahaya bila bawak moto tengah2 panas. :P


ok ini antara jasa sweater giordano saya kat saya, sebab tu saya sayang sweater saya (sambil peluk dan cium sweater XP). actually banyak jasa sweater giordano saya kat saya...tapi malas nak tulis (padahal dah taktau nak tulis pe..ahaks :p).

nie antara pic2 saya dengan sweater kesayangan. :-
 kat dataran merdeka masa part 1

dekat pavi...sory muker saya tak hot.


kat giant, time nie tengah check pic2 yg saya snap

nie dengan lecturer ok, time nie iftar dekat mambo kg baru kalau tak silap
psstt..lecturer saya pun ader sweater sebijik cam saya..nasib dier tak pakai time nie..haha :p



ok,sweater jugak boleh di match kan dengan baju fit,ala baju yg fit yg kain dier lembut dan boleh strecth tu..yg mcm abg2 yg body tuff pakai.hehe...kalau korang nak pakai dengan singlet pun boleh. lagi nampak bergaya. :) ok, jadi korang sayang sweater korang tak?:P.

 perasan tak dalam entri nie saya guna 'saya'? hehe kalau tak slalu pakai 'aku' sebagai ganti nama diri...hehe takpe 'saya' lebih sopan sikit. :) *wink2*


P/s: Bagi yg mengalami masalah tona kulit tak sekata cam kat tangan sebab bawak moto tengah cahaya matahari yg terik tak pakai sweater or baju lengan panjang atau bahagian2 badan yg lain, saya syorkan anda mencuba Garnier Body Light:-

(nie salah satu product line Garnier Body Light)

saya dah try dan memang berkesan, tapi kena pakai mengikut arahan dan dengan selalu..baru nampak hasilnye.. :). nak tau dengan lebih lanjut klik kat SINI . Harga produk nie memang berbaloi. :P

Tuesday, August 23, 2011

Juadah Hari Raya Kegemaran Saya

Dalam entri kali nie saya nak memaparkan juadah hari raya kegemaran saya, (cewahh..hehe) ala korang sumer mesti ader juadah hari raya kegemaran korang kan? actually banyak juadah faveret cek masa hari raya...fuhh terlalu banyak! :D tapi nie la antara kegemaran aku :-

Layanss okayh! ;)



Lontong

Berikan tepukan gemuruh kepada pemenang tempat pertama yg menjadi juara di perut aku (clap clap clap) hik2, Lontong antara juadah kegemaran aku di Hari Lebaran...pendek kata kalau p beraya umah orang mesti berharap yg rumah orang tu de juadah lontong..hatta rumah sedara mara sekali pun (buruk nye perangai aku -,- ). perghh kalau makan lontong dengan sambal sotong atau sambal ikan bilis memang mari! pendek kata sedap. rumah sepupu aku slalu wat lontong time raya dan memang aku slalu terjah rumah dier dulu hehe. Lontong sepupu aku memang terbaekk! sayang sepupu aku coz wat lontong..haha (motepp?) :p. memang aku akan makan banyak juadah nie.




Laksa Penang

yay! berikan tepukan gemuruh jugak kepada naib juara iaitu Laksa Penang! (clap clap clap), Laksa Penang memang faveret aku, aku prefer yg original from Penang..sebab selama aku duk KL nie aku tak jumpa lagi Laksa Penang yg sedap cam kat Penang...Kalau kat Laksa Shack mayb sedap. time raya masa form 4 kalau tak silap umah aku wat laksa time raya...dari pagi sampai la malam..keje aku hadap Laksa Penang je..hik2. memang tak jemu aku dengan Laksa Penang...(sambil cium Laksa...ehh heipp! pose la syazwan).




Rendang Ayam

Tempat ketiga yg jadi pemenang di perut aku is Rendang Ayam! (tepuk tepuk tepuk). slalu rumah aku wat rendang ayam masa sehari sebelum raya.....malam tu aku senyap2 dah melantak oppss bukan melantak ye...tetapi makan dengan sopan gitu. *wink2* :) aku makan rendang nie cam makan kacang je...aku rasa 1 periuk aku boleh habiskan..hehehe. tambah2 rendang ayam..memang menjadi pujaan hatiku..hihihi. :p okayh saya nak belajar masak rendang lah pasnie. ;p




Ketupat Palas

Berikan tepukan jugak kepada tempat keempat yg menjadi tempat di perut ku ini..hehe. sape yg tak pernah try Ketupat Palas uoll must try ok! highly recommended by moi(slang british). sape yg tak pernah try rugi woo.....makan dengan rendang or serunding memang sedap!. :D tapi aku tak makan banyak ketupat palas..sebab pulut kan, it will make me sleepy. ngee :B

ok, next entri pasal Biskut Raya kegemaran! nantikan okayh! ;) *wink2* ;).



P/S: kalau umah korang de juadah2 nie aku nak p beraya rumah korang boleyh tak?hehehe. :D



Sunday, August 21, 2011

Jejaka Malaysia Dan Six Pack Abs ( Six Packs Abs Original VS Six Packs Abs Fake)


Seperti yg kita tau, kat malaysia sekarang ramai lelaki2 di negara nie dah mengunjungi gym dan fitness centre untuk dapatkan body yg cantik dan untuk menyihatkan badan (cousin aku pun skang dah gilerr p gym,nak jadi body builder katanya -,-")...ala body yg fit,tegap,berketul2 tu. kalau pakai baju yg fit nampak cantik, kalau keluar mesti si gadis yg masih single akan toleh dua kali untuk melihat jejaka yg mempunyai badan though aka tuff ( cewah, untunglahhh jejaka yg berbadan tegap@sasa :B) . ala selain nak body yg cantik, memang nie menjadi salah satu impian setiap jejaka untuk mempunyai nie kat badan mereka selain Bisep, kepak, shoulder yg mantap, peha yg mantop, chest yg terbentuk elok (dada yg petak sikit tu).  Apa benda tu? ala takkan uoll tak tau plak kan? nie la 'mende' tu :-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

SIX PACK ABS

ye...inilah mende tu, six packs abs yg menjadi kegilaan setiap jejaka dan boleh membuatkan rakan2 yg  takde mende nie jeles dan selalunya akan meminta untuk memegang@merasa six pack abs nie kat perut. kire kalau ade body yg though mesti kena ada six packs. baru nampak lagi maskulin @ macho @ hensem, koman2 pun at least ada 4 packs...kalau minimum lagi is 2 packs.( errk? 2 packs ade tak? -,-"). selalunya nak mendapatkan six packs dan body yg though aka berketul2 nie mengambil masa yang agak lama...tapi tahukah anda dengan kecanggihan teknologi zaman sekarang(errkk macam nak wat robot plak) nak dapatkan six packs nie tak yah dok wat semua nie:-


Tak yah dok wat teruk2 camnie


dan jugak ini


Six Pack Abs boleh di dapatkan melalui cara ini:-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tengok, betapa canggihnya teknologi pembedahan plastik zaman sekarang hinggakan SIX PACK ABS pun boleh di 'plastikkan'. aku hengat muka je boleh di plastik kan...rupa2nya six packs pun boleh diplastikkan. wah tak aci la camnie, orang lain penat2 p gym, jaga makan bagai plus telan suplemen lagi nak dapatkan body though dan six packs, nie senang2 je p wat plastic surgery nak six packs.

Tapi yg pelesu tetap pelesu(palsu), cuba korang tengok pic diatas nie....ye memang after pembedahan ade six packs, tapi body tu shape tak cantik. sebab ape? sebab tak p gym untuk workout. ala senang cakap yg six pack abs yg ASLI lagi cantik dari six packs yg palsu!.


nie ade tips camne nak dapatkan body yg sasa, tips nie cousin aku yg cakap:-

-Disiplinkan diri untuk workout di gym, jangan malas...kalau tak watpe bayar bulan2 yuran gym kalau takat p seminggu sekali..at least 3 kali.

-Workout tu biar sampai rasa muscle tu pecah,ala macam after kite workout kite akan rasa sakit2 kan..sengal2 sikit..tu tandanya muscle korang pecah tapi jangan panik sebab tu tandanya muscle tu nak develop.

-JAGA pemakanan, orang2 yg badan sasa nie mostly cukup menjaga pemakanan, diorang elakkan makanan yg berlemak, berminyak dan mempunyai kalori yg tinggi. diorang akan kurangkan garam dalam makanan diorang...diorang akan kurangkan gula dalam minumam diorang sebab gula lagi cepat bertukar jadi lemak. kalau p kedai makan pun diorang akan minum jus buah yg plain (takde gula). 

* tak guna kalau p gym tapi tak jaga makan, pastu jangan dok bising2 yg badan still size n shape yg sama...padahal melantak tak hengat*

- Ambil supplemen untuk membantu membina muscle macam whey protein, korang boleh pegi GNC store untuk dapatkan supplemen2 yg berkaitan untuk membina badan. kalau bagi yg chubby tu anda kena  ambil supplemen FAT BURNER untuk membakar lemak dan lemak tepu di dalam badan tu dulu. nak tau lebih lanjut pasal supplemen yg dijual kat GNC nie sila klik kat SINI . make sure jadi ahli tau sebab GNC offer special price untuk yg jadi member. :)

- Jangan malu untuk bertanya otai2 yg dh lama berkecimpung dalam bina badan nie, tanya seberapa banyak tips dan petua yg anda boleh. tanya jugak camne cara2 nak workout dengan betul.


- Bersabar, ingat kesabaran amat diperlukan kalau nak body yg cantik. bukan hari nie p workout esok tup2x biler bangun tido body dah cantik...so banyakkan bersabar, sesetengah tu workout hampir 2 tahun baru dapat body yg diinginkan. insyaallah kesabaran anda akan berbaloi bila mendapat hasil yg diinginkan. :)

-Jangan muda putus asa, ingat jangan mudah putus asa...kuatkan tekad didalam hati. memang leceh nak kena p gym,jaga makan pastu penat nak workout...tapi kena bersusah2 dahulu untuk dapatkan body yg sasa dan cantik. :)



P/S: Kalau body tu dah berketul2 make sure p jugak gym untuk workout dan ambil supplemen untuk maintainkan muscle tu. kalau tak muscle tu boleh breakdown.
oh ye kalau de salah dalam tips2 nie sila betulkan okayh. :)



bagi yg baru nak p gym untuk dapatkan body camnie gudluck tau! go go chaiyok!. jangan malas2 dan bersabar ye....insyaallah hasil tu nanti berbaloi dengan usaha anda. :)






Friday, August 19, 2011

Susu Campur Jagung Menang Pilihanraya?


Akhirnya! keputusan Pilihanraya telah diketahui! setelah berkempen berhari2 akhirnya tahniah kepada Calon pilihanraya tersebut yg memenangi majoriti undi dari rakyat malaysia. yay! berikan tepukan gemuruh! (clap clap clap! n_n).ok, korang mesti tertanya2 ape pilihanraya tersebutkan? padahal pilihanraya tahun depan..hik2.  im not talking bout politics election. im talking bout this election:-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Milk Election
ye,saya bercakap pasal Pilihanraya Susu! kenapa? tak percaya ke?hahaha...pilihanraya nie dianjurkan oleh Dutch Lady untuk rakyat malaysia memilih perisa susu untuk keluaran Dutch Lady edisi terhad. ada 4 jenis perisa yg dicalonkan pada hari penamaan calon,iaitu *berikan tepukan gemuruh* dari kiri: Kacang Merah, Honey Dew, Caramel Toffe & Sweet Corn.

inilah barisan selebriti tanah air kita yg menjadi duta kepada setiap perisa yg turut sama berkempen. :) kalau korang perasan sepanjang tempoh berkempen nie, maskot2 perisa ini berkeliaran sekitar KL untuk meraih undi anda..ye undi itu sangat penting dan berharga bagi ke empat2 maskot perisa ini. n__n they need ur VOTE so badly! :D.

tempoh kempen dan untuk rakyat malaysia mengundi perisa2 ini telah pun tamat dan Pemenang pilihanraya pun dah diketahui....ok perisa yg menang nie adalah berdasarkan undian yg telah diberikan oleh Rakyat Malaysia. dan pemenangnya ialah SWEET CORN!(tepuk tepuk tepuk). ye,rakyat malaysia telah memilih Jagung sebagai perisa terbaru susu Duthc Lady edisi terhad! ^--^. akibat terpengaruh oleh entri Hanis Zalikha yg dh minum susu perisa jagung nie...so aku pun decide nak try. (actually aku air jagung tak suke minum,tapi jagung cup,cucur jagung dan jagung rebus aku makan -,-")



Malam semalam aku decide nak try susu perisa jagung edisi terhad nie, tengok...sampai dua aku beli..hik2. siap seludup masuk dalam perpustakaan lagi semalam time nak wat assignment CTU 241. -,-" (nasib tak kantoi).


rasa susu perisa jagung nie terbaik! memang sedap! rasa kalau makan with cornflakes memang lagi umpph lah. after beli terus minum dan memang sedap kalau diminum sejuk2...memang betol kata Hanis Zalikha..yg susu nie lagi sedap dari air jagung (sumpah tak tipu,aku dah try ok)..pastu berkhasiat plak tu. jom abg2,akak2,mak cik2,pakcik2,tuan2 dan puan2 sekalian try ini susu..sangat sedap meyh! n__n


seperti yg tertera kat kotak susu nie,
susu nie sedap kalau diminum sejuk2
so klu korang beli tak sejuk make sure simpan dalam fridge 
after dah sejuk baru minum.....perghh memang terbaik ah!


Aku dan mira menjadi duta tak rasmi susu perisa terbaru nie
jangan ingat kitorang tak puasa plak
pic nie di snap time malam okayh,time lepas berbuka puasa. :P




tunggu apa lagi! p cepat2 cari susu dutch lady perisa jagung edisi terhad sebelum habis! sebab EDISI TERHAD..rugi woo kalau tak try! cari kat 7eleven ke,supermarket ke or kt mana2 kedai yg berhampiran. sekali korang cuba pasti nak lagi tau!. n_n









Thursday, August 18, 2011

Spontaneous Thursday #2

Ya Allah......jika aku jatuh cinta,cintakanlah aku pada seseorang yg melabuhkan cintanya pada-MU
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-MU.....AMIN.

Me Against The Music (Britney Spears feat Madonna)

[B:] It's me against the music
[M:] Uh uh
[B:] It's just me
[M:] And me
[B:] Yeah
[M:] C'mon
[M:] Hey Britney?
[B:] Are you ready?
[M:] Uh uh, are you?

[B&M:] No one cares
[B:] It's whippin'my hair, it's pullin' my waist
[B&M:] To hell with stares
[B:] The sweat is drippin' all over my face
[B&M:] No one's there
[B:] I'm the only one dancin' up in this place
[B&M:] Tonight I'm here
[B:] Feel the beat of the drum, gotta keep it that bass

[B:] I'm up against the speaker, tryin' to take on the music
[B:] It's like a competition, me against the beat
[B:] I wanna get in the zone, I wanna get in the zone
[B:] If you really wanna battle, saddle up and get your rhythm
[B:] Tryin' to hit it chic-a-tah
[B:] In a minute I'm a take a you on, I'm a take a you on
Hey, hey, hey

[CHORUS]

[B&M:] All my people on the floor
[B:] Let me see you dance
[M:] Let me see ya
[B&M:] All my people wantin' more
[B:] Let me see you dance
[M:] I wanna see ya
[B&M:] All my people round and round
[B:] Let me see you dance
[M:] Let me see ya
[B&M:] All my people in the crowd
[B:] Let me see you dance
[M:] I wanna see ya
[B&M:] So how would you like a friendly competition
[B&M:] Let's take on the song
[B&M:] It's you and me baby, we're the music
[B&M:] Time to party all night long

[B&M:] We're almost there
[B:] I'm feelin' it bad and I can't explain
[B&M:] My soul is bare
[B:] My hips are movin' at a rapid pace
[B&M:] Baby feel it burn
[B:] From the tip of my toes, runnin' through my veins
[B&M:] And now it's your turn
[B:] Let me see what you got, don't hesitate

[B:] I'm up against the speaker, tryin' to take on the music
[B:] It's like a competition, me against the beat
[B:] I wanna get in the zone, I wanna get in the zone
[B:] If you really wanna battle, saddle up and get your rhythm
[B:] Tryin' to hit it chic-a-tah
[B:] In a minute I'm a take a you on, I'm a take a you on
Hey, hey, hey

[CHORUS - as before]

[B&M:] Get on the floor, baby lose control
[B&M:] Just work your body and let it go
[B&M:] If you wanna party, just grab somebody
[M:] Hey Britney
[B&M:] We can dance all night long

[M:] Hey Britney, you say you wanna lose control
[M:] Come over here I got somethin' to show ya
[M:] Sexy lady, I'd rather see you bare your soul
[M:] If you think you're so hot, better show me what you got
[M:] All my people in the crowd, let me see you dance
[M:] C'mon Britney lose control, watch you take it down

[B&M:] Get on the floor, baby lose control
[B&M:] Just work your body and let it go
[B&M:] If you wanna party, just grab somebody
[M:] Hey Britney
[B&M:] We can dance all night long

[CHORUS - as before]

[M:] All my people in the crowd, let me see you dance
[M:] C'mon Britney take it down, make the music dance
[M:] All my people round and round, party all night long
[M:] 
C'mon Britney lose control, watch you take it down 

*B=Britney
*M=Madonna


Britney Spears makes her cameo in episode two of Glee season two, in an installment which is called "Britney/Brittany" and which is being directed by series creator Ryan Murphy. At least six of Brit's songs are featured in the episode. Britney cameos in the ether-induced fever dreams of the glee-club members after they have reason to visit the town dentist—who just so happens to be played by John Stamos.

Tuesday, August 16, 2011

Nuzul Al Quran

seperti yg kita tau,esok merupakan 17 ramadhan. Dan esok jugak merupakan hari nuzul quran iaitu hari yg mulia bagi bagi umat islam di seluruh dunia kerana hari nuzul al quran ialah hari di mana turunnya ayat al-quran yg pertama kepada junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. :)


Nuzul Al-quran

Peristiwa Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat al-Qur'an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada hari ini. Peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhammad s.a.w. ketika baginda sedang beribadat di Gua Hira, bersamaan dengan tanggal 6 Ogos 610M. Perkataan "Nuzul" bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa Al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.

Ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad s.a.w. melalui perantaraan Malaikat Jibril ialah lima ayat pertama daripada Surah Al-Alaq.

Hikmah Al-Quran diturunkan secara beransur-ansur
Al Quran diturunkan secara beransur - ansur dalam masa 22 tahun 2 bulan 22 hari atau 23 tahun, 13 tahun di Mekah dan 10 tahun di Madinah.
Hikmah Al Quran diturunkan secara beransur - ansur adalah:
  • Agar lebih mudah difahami dan dilaksanakan. Orang akan enggan melaksanakan suruhan dan larangan sekiranya suruhan dan larangan itu diturunkan sekaligus dalam kadar yang banyak. Hal ini disebut oleh Bukhari dari riwayat 'Aisyah r.a.
  • Di antara ayat - ayat itu ada yang nasikh dan ada yang mansukh, sesuai dengan kamaslahatan. Ini tidak dapat dilakukan sekiranya Al Quran diturunkan sekaligus. (Ini menurut pendapat yang mengatakan adanya nasikh dan mansukh)
  • Turunnya sesuatu ayat sesuai dengan peristiwa - peristiwa yang terjadi akan lebih berkesan dan lebih berpengaruh di hati.

  • Memudahkan penghafalan. Orang - orang musyrik yang telah menanyakan mengapa Al Quran tidak diturunkan sekaligus, sebagaimana disebut dalam Al Quran surah (25) Al Furqaan ayat (32) iaitu: "……mengapakah Al Quran tidak diturunkan kepadanya sekaligus….?" Kemudian dijawab di dalam ayat itu sendiri: "….Demikianlah, dengan (cara) begitu Kami hendak menetapkan hatimu..".
  • Di antara ayat - ayat yang merupakan jawapan daripada pertanyaan atau penolakan suatu pendapat atau perbuatan, sebagai dikatakan oleh Ibnu 'Abbas r.a. Hal ini tidak dapat terlaksana kalau Al Quran diturunkan sekaligus.



 seperti mana yg kita tau, di dalam Al-Quran terkandung pelbagai ilmu dari segi sains,perniagaan,politik,undang2 dan banyak lagi. selain itu Al-Quran juga merupakan mukjizat nabi muhammad s.a.w. isi kandungan Al-Quran juga tidak boleh diubah hingga ke akhir zaman. :) pahala membaca al-quran di bulan ramadhan amat lah besar ganjarannye....sebab itu kita digalakkan bertadarus al-quran di bulan ramadhan yg mulia serta penuh barakah ini.

sebelum saya mengundur diri, terdapat beberapa soalan yg saya nak ajukan,soalan ini juga saya tanya untuk diri saya sendiri.

Menjelang 13 hari terakhir Ramadhan kali ini, some points to ponder:
  1. Daripada 17 hari yang telah berlalu, berapa harikah kita menunaikan solat terawih berjemaah? Berapa rakaat? dan solat witir pula bagaimana?
  2. Daripada 17 kali kita bangun bersahur (jika bangun), berapa kalikah kita turut qiamullail?
  3. Setelah 17 hari melewati kita, berapa juzuk Al-Quran telah kita baca? Berapa pula yang telah kita fahami? Orang kata, dalam bulan Ramadhanlah kita mampu khatam Al-Quran (30 juzuk dalam sebulan) kerana tiada gangguan syaitan dan hawa nafsu. Fikirkan!).
  4. Setelah merasai ‘nikmat’ lapar dan dahaga, berapa banyak kita telah bersedekah kepada fakir miskin dan yang memerlukan? Berapa banyak pula telah kita berjoli membeli makanan untuk berbuka?
  5. 17 hari = 24480 minit. Maka daripada 24480 minit, berapa minitkah yang telah kita infaqkan untuk berselewat dan bertasbih? Berapa minit pula masih kita bazirkan untuk memfitnah, mengumpat dan perkara sia-sia yang lain?
(sumber soalan dari mkelana.wordpress.com)


janganlah ambil hati dengan soalan ini, seperti yg saya mention tadi,soalan ini jugak saya tujukan untuk diri saya. :) sebagai renungan kita bersama.

Pyramid (Charice Feat Iyaz)


[Iyaz]
Shawty's love is like a pyramid (ooh)
We stand together till the very end (eh ooh)
There'll never be another love for sure (ooh)
Iyaz and Charice let we go

Stones, heavy like the love you've shown
Solid as the ground we've known
And I just wanna carry on
We took it from the bottom up
And even in a desert storm
Sturdy as a rock we hold
Wishing every moment froze
Now I just wanna let you know
Earthquakes can't shake us
Cyclones can't break us
Hurricanes can't take away our love

[Chorus:]
Pyramid, we built this on a solid rock
It feels just like it's heaven's touch
Together at the top, like a pyramid
And even when the wind is blowing
We'll never fall just keep on going
Forever we will stay, like a pyramid

Like a pyramid like a pyramid eh (ooh)
Like a pyramid like a pyramid eh (ooh)
Like a pyramid like a pyramid eh eh (oooh)
Cold, never ever when you're close
We will never let it fold
A story that was never told
Something like a mystery
And every step you took we've grown
Look how fast our time has flown
A journey to a place unknown
We're going down in history
Earthquakes can't shake us
Cyclones can't break us
Hurricanes can't take away our love

[Chorus]

Pyramid, keep it going

Like a pyramid girl let me show you
That I love you so much
That we gonna get through (oh oh)
Even when there's storms
I will never go, Ima be the one to keep you safe (hey)
Before was our love back it up more than enough
Holding on to one another be the cover when it's rough (oh oh)
Mother nature (hey) or disaster won't stop at happy ever after

[Chorus]

[Charice:]
Pyramid, keep it going

Built this on a solid rock
It feels just like it's heaven's touch
Together at the top, like a pyramid
And even when the wind is blowing
We'll never fall just keep on going
Forever we will stay, like a pyramid

Pyramid, pyramid, pyramid, pyramid
Pyramid, pyramid, pyramid

[Charice:]
Pyramid [whispered]
 









Charice

Charmaine Clarice Relucio Pempengco (born May 10, 1992), popularly known by the mononym Charice, is a Philippine recording artist and actress who rose to popularity through YouTube. Dubbed by Oprah Winfrey as the Most Talented Girl in the World, she released her first international studio album, Charice in 2010. The album entered the Billboard 200 at number-eight, making Charice the first Asian singer in history to land in the Top 10 of the Billboard 200 albums chart.

She released the single, "Pyramid", which featured singer, Iyaz. It became her most successful single to-date, charting within the top 40 in a number of countries, and debuting on The Oprah Winfrey Show where she sang live vocals.
Crossing over to acting on television, she joined the cast of TV series Glee as Sunshine Corazon.

Monday, August 15, 2011

Adakah Aku Rasis?

Oh, adakah aku rasis?hmmm.....kadang2 aku sendiri tertanya2 adakah aku rasis? nampaknya sikap rasis aku semakin terserlah. bukan aku tak try untuk tak bersikap rasis akan tetapi mungkin dari pengalaman yg lalu membuatkan aku untuk menjadi rasis =,=". oh korang mesti ingat aku bersikap 'RASIS' yg tu kan? jawapannya TIDAK aku bukan jenis rasis yg 'ITU',aku banyak berkawan dengan kawan yg dari pelbagai kaum so aku tak kan bersikap rasis yg itu. tetapi aku bersikap rasis terhadap ini:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
(Google Image)
ya, aku bersikap rasis terhadap kucing kampung, aku akan berasa geli untuk pegang..aptah lagi untuk membelai2 dan memeluk kucing kampung. terkadang aku heran macam mana la kawan aku yg sorang tu boleh memeluk dan mencium kucing kampung dengan selamba badak je... -,-". Nie kucing kampung baru masuk dorm aku kt kolej pun aku akan menjerit kat room mate suh letak kucing tersebut kat luar. kadang2 aku rasa geli nak pegang sebab bulu pendek dan aku takut kot2 ade kutu ke or bakteria yg boleh berjangkit kat kulit. (-_-) bukan aku tak cuba untuk menyukai kucing kampung..tapi aku dah cuba...tetapi susah.huhuhuhu.


(Google Image)
tetapi berlainan pula kalau kucing tersebut dari 'BANGSA' yg lain aka dari BAKA yg lain seperti yg tertera diatas,kalau kucing parsi aku tak kan teragak2 untuk memegang..memeluk dan mencium kucing tersebut. malah aku tak kan berasa geli walau sedikit pun. pelik kan aku? tetapi inilah hakikat. malah aku berhasrat untuk membela kucing jenis ini iatu kucing parsi, walaupun harga kucing tersebut beribu2 tapi aku tak heran. aku dengar ade orang cakap yg kucing nie susah nak jaga, ye la kena bagi makan makanan kucing je..kalau nak bagi makan ikan mesti ikan rebus je..kalau ikan goreng nanti bulu gugur.pastu kena bawak p klinik suntik vaksin pastu deworming (tak nak bagi kucing tu nanti kena jangkitan cacing). pendek kata maintanence kucing nie mahal la...pastu diorang cakap yg kucing nie jenis mengada2(mengada2 camne pun aku tak tau). tapi aku suka..bagi aku lagi mengada2 lagi la nampak comel..huhu. 




Mungkin ini diantara sebab kenapa aku tak berapa suka dengan kucing kampung:-

-masa kecik aku penah bela kucing kampung,tetapi kucing tersebut selalu berak merata2 di dalam rumah..pastu bau taik tu tersangat la 'wangi'. =,=

-Kucing kampung yg aku penah bela dulu muntah dalam rumah..bukan muntah sikit,tapi bapak banyak! (-_-). dan bau muntah kucing tu amat tidak menyenangkan. membuatkan aku rasa nak muntah jugak. =,="

-kucing kampung aku tengok slalu cari makan kat tong sampah, membuatkan aku beranggapan yg kucing kampung membawa penyakit yg boleh memudaratkan manusia.

-kucing kampung penah kencing kat kaki aku masa aku makan kt kedai makan =,=" (ciss tetibe je tau kencing kat kaki aku,tak guna punya kucing! >,<)

-Bulu kucing kampung selalu gugur, kadang melekat kat sofa,baju dan tangan..membuatkan aku khuatir kalau2 nanti terkena asma.

-kucing kampung yg liar selalu aku tengok de kudis...pastu kadang2 kt mata tu ade taik mata...membuatkan aku rasa geli untuk pegang.



mungkin sebab2 ini la dan pengalaman aku dengan kucing kampung membuatkan aku tak berapa suka sangat kat kucing kampung....ye la,kadang2 pengalaman tu boleh ubah kita kan. tapi abah aku dulu ade bela kucing kampung warna putih..memang cantik bulu dier..sebab abah aku kasi makan friskies je. tapi aku nie tetap prefer untuk menyukai kucing parsi...teheee. *ok,sila kasi penampar kat saya sekarang* -,-




kalau ade orang nak bagi kucing parsi free je kat aku memang aku sudi giler nak terima bak kata pepatah: "kecil tapak tangan,nyiru saya tadahkan". kalau ade yg nak bagi kucing kampung free kat aku,mesti laju jer aku reject awal2. teruk kan perangai saya?rasis terhadap kucing kampung (-_-) tsssk. doakan2 aku ye agar hati aku terbuka untuk menyukai kucing kampung...ye aku tau tak semua kucing kampung itu teruk...ader je yg comel,pandai berak kat litter box,bulu cantik...menawan. tapi sikap aku nie yg prejudis terhadap kucing kampung membuatkan aku telah menjarakkan diri aku dengan kucing kampung.




P/S: korang tau tak camne nak ubah sikap aku nie?huhu..perhaps korang ader cadangan yg bernas untuk aku mengatasi sikap rasis aku terhadap kucing kampung nie ke?kalau ade sile bagi cadangan ye..setiap cadangan anda amat berharga. ;)



Sunday, August 14, 2011

Shoot By Syazwan Tahir



Caridee featuring Amanda
(ANTM cyle 7)



Nicole Linkletter
winner of ANTM cycle 5



Nampak tak pic  Ohsem yg terpapar kat atas tu? sangat ohsem kan? itulah gambar yg dihasilkan melalui FOTOGRAFI, ok bidang fotografi nie semakin mendapat tempat di kalangan anak2 muda kt mesia nie.....pendek kata sekarang semua anak2 muda kt mesia nie ade camera DSLR ( Digital Single Lens Reflex), cousin aku ckp "tak main la kamera digital nie....semua dh pakai DSLR."  ( hek eleh,poyo je cousin aku nie,mentang2lah dah pakai DSLR =,="). Nowadays (opps terkeluar english plak..tehee... :p) banyak IPTA & IPTS kat negara malaysia yg tercinta nie dah offer kursus fotografi..di peringkat diploma dan ijazah. 


ok sekarang nak tanya korang...what is definition of photography? kalau korang dapat jawab aku bagi doposen(bak kata siti rosiana kawan aku tuh RM0.20..ahaks :p). ok2 disebabkan taknak korang tertanya2 apa itu definisi mende alah nie,meh la kau bagi tau..*terpoyo la plak aku nih..ok sile kasi penampar sekarang (-_-)*

- fotografi adalah proses pembuatan lukisan dengan menggunakan media cahaya. Sebagai istilah umum, fotografi bererti proses atau metode untuk menghasilkan gambar atau foto dari suatu objek dengan merakam pantulan cahaya yang mengenai objek tersebut pada media yang peka cahaya.



DSLR is one of the most important thing in PHOTOGRAPHY, ok sumpah aku cakap masa form 5 aku still tak tau DSLR nie penting dalam dunia dan bidang photography nie....well at dat time aku assume yg Digital Camera & DSLR is same...yg berbeza cuma saiz. hahaha noob tak aku? biler aku tengok de orang bawak mende alah nie aku akan cakap " kenapa tak bawak Digital Camera je?kan lagi senang...tak la susah payah nak bawak camera yg berat nie." tu masa zaman aku belum tau lg yg DSLR punya kualiti gambar is superb compared to Digital Camera. biler ingat balik zaman noob aku, i will laugh...a big LOL. :p tehee.....sekarang nie dah tau dah DSLR tu ape and why it is important to do a photoshoot etc.


Dulu aku tak heran sangat bidang photografi nie.....tapi sebab sekarang dah keliling aku semua ade dslr..dan tau photoshoot2 nie dan akibat menonton banyak sangat rancangan AMERICAS NEXT TOP MODEL dari cycle 1-15,tetibe rasa berminat plak nak try bidang fotografi nie. (kalau aku tau bidang fotografi nie best, aku rasa aku tak amik BUSINESS STUDY kot sekarang..tsskk =,=").  Walaweyh....bidang fotografi nie masyuk kot..kalau kau betol2 serius dalam bidang nie..ko boleh earn income beribu2 setiap bulan  senang2 camtu je kalau ade job  :D.



Jurugambar malaysia yg paling aku minat dan memang kagum giler2 lah dengan hasil fotografi is ANNAS EASKEY, perghh!!! pic yg annas easkey nie snap memang terbaek wa cakap lu....tak caya? sila tengok kat page FB Annas Easkey...klik kt SINI . tak kan korang tak kenal AnnasEaskey plak kan? one of the famous malaysia fotographer kot....muda lagi hmmm baru 23 tahun kalau tak silap, final year student degree marketing UiTM segamat. (hmmm..untunglah budak2 UiTM segamat..dah la sekampus dengan HANIS ZALIKHA plus sekampus plak dengan AnnasEaskey). Oh ye, Annas Easkey ade belog jugak..kalau nk follow klik kt SINI.


memandangkan aku baru nak berjinak2 dengan fotografi nie...so DSLR yg menjadi 'mangsa' ialah DSLR kawan aku iaitu Zafri Ikmal.

dia pakai DSLR yg macam dalam gambar nie....thanks ye zaf sebab bagi aku bereksperimen menggunakan kamera ko..hehe. ok jom tengok pic yg aku snap..tak lawa pun cam yg AnnasEaskey punya..almaklumlah,baru amatur.


Shoot By Syazwan Tahir
Zafri Ikmal

my atuk : Muhammad Zulfadhli



Abg Din
(klik pada gambar untuk lebih jelas)

nie la model ganteng aku yg menjadi mangsa saya untuk bereksperimen...haha thanks y'all...memang sporting lah korang. btw pic nie tak lawa macam yg photographer pro snap..sebab takde lighting bagai...juz guna DSLR semata2 je... :) so nie lah hasil Shoot By Syazwan Tahir. time aku snap nie aku feeling2 photographer pro gittew...hahaha ok sila kasi penampar kt saya sekarang. oh ye jangan tertipu oleh background putih tu ye...nie bukan dalam studio..ulang suara..bukan dalam studio..tapi dalam kelas...hik2. :p

maaf kalau  entri ini agak melalut..terstory pasal fotografi & photographer yg aku minat plak...ahaks. :p



tengah check pic yg dah snap
"hmmmm...pic sape plak yg aku nak snap pas nie."










P/s: Canon 1000D nie yg kat atas nie aku dah confirm nak beli kat cousin aku..dier nak jual,tapi duit PTPTN tak masuk lg! haish.....dah nak habis sem dah...doa2 la duit PTPTN aku masuk before raya ye..AMIN. harga yg cousin aku offer memang berbaloi2...sebab tu aku nak beli.