Thursday, June 14, 2012

100 Tahun Dah Rupanya Nestle Dengan Kita



Pejam celik pejam celik, dah 100 tahun dah Nestle ni wujud dekat malaysia , sampaikan atuk nenek dan parents kita pon membesar dengan produk2 dari Nestle nie termasuklah aku. :) aku tau banyak kenangan korang dengan produk2 nestle nih kan? Milo dan Mee Maggi antara produk2 nestle yg di mana rata2 rakyat malaysia memang ade kenangan lah dengan dua produk nih..tambah2 lagi yg penah duduk hostel masa sekolah atau IPT kan? :p ok jom mengimbas kenangan dengan Milo dan Maggi nih ! 





Milo


> Mesti korang ingat kan? bila Van Milo datang sekolah masa hari sukan ramai la yg beratur...siap ulang 2 3 kali p ambik milo nih, almaklumlah..tak cukup minum secawan. haruslah minum 2 3 cawan kan? sebab sedap punya pasal. :p


>Mesti korang ingat bila senyap2 p dapur, bukak tin milo pastu ratah macam tu je....hehehe ye la kena senyap2 la kan..sebab mak mana bagi ratah milo macam tu je..sembelit nanti katanya :p *aku la tu yg slalu buat keje nih*

> Bagi yg dok hostel plak mesti bawak banyak2 stok milo 3 in 1 habuan untuk buat air malam2...siap ade yg kreatif lagi seterika Milo tu bagi jadi chocolate bar. *yg ni aku dh try buat...tapi still tak jadi2x =....=" *

>Milo jugak minuman faveret aku...masa kecik2 lepas tak minum susu..mak slalu bancuh milo and letak dalam botol...kalau terjaga tengah malam masa kecik2 mesti suruh mak bancuh milo sebab nak minum bagi tido balik...hewhewhew . ahhh what a good memories :')



Maggi


>Mesti korang ingat masa dok hostel dulu masak megi dalam baldi? hehehe...takpun bila PTPTN atau MARA punya loan tak masuk lagi..megi la jadi penyelamat untuk save bajet.

>Mesti korang masa dok kat hostel time sekolah atau Universiti, makan megi ramai2 dengan kawan..now masing2 dah keje..mesti menggamit memori dengan kawan2 bila makan megi kan. :p * aku still blaja lagi*


>Mesti korang ingat bila stok megi dah nak habes, mestila p pinjam dekat kawan2 yg still ade stok megi...takpun tukar2 megi perisa lain sesama kawan. 






see...banyak kenangan dengan rakyat malaysia ni dengan Nestle, so sempena 100 anniversary nestle malaysia...depa nak kasi hangpa hadiah yg masyuk ! opkoslah duit. so hangpa boleh submit cerita kenangan  hangpa dengan produk nestle nih, boleh submit cerita bertulis, gambar dan video...kalau nak hantaq ketiga2nya pon boleh.



cepat ! tarikh tutup 30 november 2012
klik SINI kalau nak participate
nak hantaq banyak2 penyertaan pon boleh ! so tinggi sikit peluang nak menang tu :)




P/s: Aku dah sumbit cerita kenangan aku dengan nestle nih...hangpa bila lagi? ;P

9 comments:

Chekgu Azrine said...

paling suka MILO ngan nescafe..hehehe

syazwan tahir said...

Chekgu : haha..kalau campur jadilah neslo :p

Allyna Endy said...

dh lame x mkn megi kari....
sedapnyer...

fae jamal said...

suka MILO ! :)

onlajer said...

suka jadi tokan megi dekat hostel

mrs kayrul said...

sampai sekarang paling suka makan maggi...taknak yang masak2 tapi nak yang letak air panas jer..layyyaaaannnn

Liza Razak said...

paling suka van milo tuh...siap tapau bawak balik umah lagi..hehe

aini shahroni said...

nestle sentiasa dihatiku..
cewahhh..
poyosss gitteww..

from ::Arkitek Hati::

Amyera said...

:) :) tinggal tapak kat sini ..
norfedora.blogspot.com