Sunday, August 21, 2011

Jejaka Malaysia Dan Six Pack Abs ( Six Packs Abs Original VS Six Packs Abs Fake)


Seperti yg kita tau, kat malaysia sekarang ramai lelaki2 di negara nie dah mengunjungi gym dan fitness centre untuk dapatkan body yg cantik dan untuk menyihatkan badan (cousin aku pun skang dah gilerr p gym,nak jadi body builder katanya -,-")...ala body yg fit,tegap,berketul2 tu. kalau pakai baju yg fit nampak cantik, kalau keluar mesti si gadis yg masih single akan toleh dua kali untuk melihat jejaka yg mempunyai badan though aka tuff ( cewah, untunglahhh jejaka yg berbadan tegap@sasa :B) . ala selain nak body yg cantik, memang nie menjadi salah satu impian setiap jejaka untuk mempunyai nie kat badan mereka selain Bisep, kepak, shoulder yg mantap, peha yg mantop, chest yg terbentuk elok (dada yg petak sikit tu).  Apa benda tu? ala takkan uoll tak tau plak kan? nie la 'mende' tu :-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

SIX PACK ABS

ye...inilah mende tu, six packs abs yg menjadi kegilaan setiap jejaka dan boleh membuatkan rakan2 yg  takde mende nie jeles dan selalunya akan meminta untuk memegang@merasa six pack abs nie kat perut. kire kalau ade body yg though mesti kena ada six packs. baru nampak lagi maskulin @ macho @ hensem, koman2 pun at least ada 4 packs...kalau minimum lagi is 2 packs.( errk? 2 packs ade tak? -,-"). selalunya nak mendapatkan six packs dan body yg though aka berketul2 nie mengambil masa yang agak lama...tapi tahukah anda dengan kecanggihan teknologi zaman sekarang(errkk macam nak wat robot plak) nak dapatkan six packs nie tak yah dok wat semua nie:-


Tak yah dok wat teruk2 camnie


dan jugak ini


Six Pack Abs boleh di dapatkan melalui cara ini:-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tengok, betapa canggihnya teknologi pembedahan plastik zaman sekarang hinggakan SIX PACK ABS pun boleh di 'plastikkan'. aku hengat muka je boleh di plastik kan...rupa2nya six packs pun boleh diplastikkan. wah tak aci la camnie, orang lain penat2 p gym, jaga makan bagai plus telan suplemen lagi nak dapatkan body though dan six packs, nie senang2 je p wat plastic surgery nak six packs.

Tapi yg pelesu tetap pelesu(palsu), cuba korang tengok pic diatas nie....ye memang after pembedahan ade six packs, tapi body tu shape tak cantik. sebab ape? sebab tak p gym untuk workout. ala senang cakap yg six pack abs yg ASLI lagi cantik dari six packs yg palsu!.


nie ade tips camne nak dapatkan body yg sasa, tips nie cousin aku yg cakap:-

-Disiplinkan diri untuk workout di gym, jangan malas...kalau tak watpe bayar bulan2 yuran gym kalau takat p seminggu sekali..at least 3 kali.

-Workout tu biar sampai rasa muscle tu pecah,ala macam after kite workout kite akan rasa sakit2 kan..sengal2 sikit..tu tandanya muscle korang pecah tapi jangan panik sebab tu tandanya muscle tu nak develop.

-JAGA pemakanan, orang2 yg badan sasa nie mostly cukup menjaga pemakanan, diorang elakkan makanan yg berlemak, berminyak dan mempunyai kalori yg tinggi. diorang akan kurangkan garam dalam makanan diorang...diorang akan kurangkan gula dalam minumam diorang sebab gula lagi cepat bertukar jadi lemak. kalau p kedai makan pun diorang akan minum jus buah yg plain (takde gula). 

* tak guna kalau p gym tapi tak jaga makan, pastu jangan dok bising2 yg badan still size n shape yg sama...padahal melantak tak hengat*

- Ambil supplemen untuk membantu membina muscle macam whey protein, korang boleh pegi GNC store untuk dapatkan supplemen2 yg berkaitan untuk membina badan. kalau bagi yg chubby tu anda kena  ambil supplemen FAT BURNER untuk membakar lemak dan lemak tepu di dalam badan tu dulu. nak tau lebih lanjut pasal supplemen yg dijual kat GNC nie sila klik kat SINI . make sure jadi ahli tau sebab GNC offer special price untuk yg jadi member. :)

- Jangan malu untuk bertanya otai2 yg dh lama berkecimpung dalam bina badan nie, tanya seberapa banyak tips dan petua yg anda boleh. tanya jugak camne cara2 nak workout dengan betul.


- Bersabar, ingat kesabaran amat diperlukan kalau nak body yg cantik. bukan hari nie p workout esok tup2x biler bangun tido body dah cantik...so banyakkan bersabar, sesetengah tu workout hampir 2 tahun baru dapat body yg diinginkan. insyaallah kesabaran anda akan berbaloi bila mendapat hasil yg diinginkan. :)

-Jangan muda putus asa, ingat jangan mudah putus asa...kuatkan tekad didalam hati. memang leceh nak kena p gym,jaga makan pastu penat nak workout...tapi kena bersusah2 dahulu untuk dapatkan body yg sasa dan cantik. :)



P/S: Kalau body tu dah berketul2 make sure p jugak gym untuk workout dan ambil supplemen untuk maintainkan muscle tu. kalau tak muscle tu boleh breakdown.
oh ye kalau de salah dalam tips2 nie sila betulkan okayh. :)



bagi yg baru nak p gym untuk dapatkan body camnie gudluck tau! go go chaiyok!. jangan malas2 dan bersabar ye....insyaallah hasil tu nanti berbaloi dengan usaha anda. :)






3 comments:

Syazwan Che Deraman said...

nice info!.
aku pon nak badan macam tu.
tak nak berketol sangat.

syazwan tahir said...

Syazwan Che Deraman: thanks sebab baca dan singgah kt belog saya... :)
oh kirenye nak bada yg nampak sasa la nie? :) insyaallah..kalau awak p gym untuk workout..gudluck :D.

MiZie SaRaH said...

Memang bagus tips ni.. InsyaAllah boleh diamalkan :)

Kalau saya pulak, biasanya saya amalkan minum minuman tenaga sebagai pelengkap nutrisi dalam badan especially kalau nak bersukan..

http://miaqaisarah.com/2015/05/20/performance-drink-minuman-tenaga-terbaik/